Община Ценово уведомява всички свои жители, бизнес организации и институции на територията на общината, че стартира националната кампания „Великден за всеки” – „Дари празник на баба и дядо”, която се организира за трета поредна година под патронажа на омбудсмана на Република България Мая Манолова.

Целта на инициативата е да бъдат подпомогнати с ваучери за храна на стойност по 20 лева нуждаещите се пенсионери, които няма да получат надбавката, отпусната от правителството за празника. Притежателите на ваучери ще могат да пазаруват в магазините, част от веригите „BILLA”, „LIDL”, „KAUFLAND”, както и други, които допълнително ще бъдат обявени на сайта на омбудсмана.

Средствата за кампанията се набират по банкова сметка в УниКредит Булбанк АД, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Българският червен кръст (БЧК). Изрично условие е при попълване на платежното нареждане да се посочи „Великден за всеки – община Ценово”. Целта е набраните средства да останат за пенсионерите от нашата община и със съответната набрана сума да се закупят ваучери за храна.

IBAN: BG53UNCR70001522802795
Банков код: UNCRBGSF

SMS 1255 – на стойност 1 лев, освободен от ДДС

Оn-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК – www.redcross.bg