13.05.2019 

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

Изрядни данъкоплатци от община Ценово получиха награди

Имената на 3217 души, заплатили задълженията си към местната хазна, бяха включени в томболата, организирана от данъчната администрация в Ценово. В разиграването на наградния фонд участваха  всички данъкоплатци от деветте населени места на общината. „Инициативата се реализира за първи път. Целта на местното ръководство беше да се постигне по-добра събираемост на данъците в периода с отстъпка“, уточни Пламен Цветанов, началник на отдел „Местни данъци и такси“ в общинската администрация. 

Условията за участие в томболата бяха оповестени публично още през март. Обявените награди се оказаха добър стимулант за повишаване на активността на данъкоплатците. По мнението на финансови експерти досега е отчетена много добра събираемост от началото на годината. 

Томболата се проведе в присъствието на зам.-кмета на община Ценово Ваня Игнатова и секретаря на общинската администрация Мария Найденова. Имената на данъкоплатците предварително бяха поставени в прозрачна урна. За да се избегнат съмнения за манипулация и да се постигне пълна прозрачност, процедурата се проведе на централния площад в Ценово, а имената на печелившите бяха изтеглени от случайни граждани. По всяка вероятност тонколонките за компютър, които спечели Тодор Георгиев от Ценово, ще зарадват най-много внуците му. Микровълновата фурна отиде в домакинството на Красимир Йорданов от Ценово с обещанието веднага да влезе в употреба. Голямата награда – 32 инчов телевизор стана притежание на Божидар Павлов от Велико Търново, който е заплатил данък за имота си в село Пиперково. Оказа се, че двама печеливши са сред зрителите на площада и бяха изключително радостни от късмета си. 

От местната администрация увериха, че инициативата ще продължи и през следващата година, а наградният фонд постепенно ще се увеличава.